Бялото в интериора


Бялото в интериора

Напоследък белият цвят в интериора става все по-модерен. Той придава повече обем и светлина в интериора, затова е и особено предпочитан в северните страни. Като цяло в западните култури бялото се асоциира с чистота, нежност, невинност. Много подходящо е за малки помещения, които тъмните мебели само биха смалили визуално още повече. Ако в стаята няма много слънчева светлина този цвят е много добро решение. Бялото се съчетава много добре с всички останали цветове, подходящо е за всякакви стилове обзавеждане и за различни материали. Много добре се съчетава и с ярки цветове като зелено или оранжево, които придават допълнителен уют.

bial garderob

Едно от големите предимства на белия интериор е лесната му модификация. За да смените изцяло визията и чувството, което предизвиква едно решено в бяло жилище, е достатъчно да смените цветовете на домашния текстил – завеси, дамаски или възглавници, аксесоари като вази и саксии, декорации. Като цяло бялото може да се използва самостоятелно, но и в комбинация с различни материали или детайли, като оттенък на бяло, в съчетание с черно или с нюанси на сиво, както и с бежово или в крещящи комбинации в стил Карим Рашид.

Бялото има и различни оттенъци, някои по-топли, подходящи за по-меки и пастелни решения, а ако се спрете на масивни мебели, бялото може да се обогати със състарени ефекти, прозиране на долен пласт боя или оригинален материал, изтъркване и други ефекти.

Особено важно е да не се прекалява с чисто бялото, за да не се получи стерилен ефект. Най-лесно това се избягва ако се използват нюанси или се съчетава с различни топли цветове или друг тип повърхностти.

Ето и няколко от нашите предложения за мебели в бяло.

етажерки в бяло и зелено

Прекрасна комбинация на бяло с ярко зелено за гръб. По този начин се избягва от чисто бялото, допълва се и с топло вградено осветление. Чудесно предложение на фирма Кедър.

бял гардероб

Ако имате тъмно и малко антре, едно чудесно решение е да сложите в него чисто бял гардероб, който визуално ще разшири помещението и ще го направи малко по-светло.

бял гардероб под наклонен таван

Друго възможно решение е да задъните стена на стая или ниша с бял гардероб. Така стаята все още ще изглежда голяма, а самият гардероб визуално ще изчезва в дъното й.
масивен бял състарен шкаф
Големите масивни мебели също не изглеждат толкова тежко, ако са боядисани в светъл цвят.
състарена бяла кухня
Нюансите на бялото придават по-интересен и топъл вид.
бял скрин състарен
Както писахме по-горе, бялата мебел се съчетава чудесно с всякакви цветове аксесоари, които могат коренно да променят излъчването. Кухнята е съчетана със светъл дървен плот и ярко червени цветя, а този скрин аранжирахме със зелено.
бяло интериор
Можете да използвате бялото за детайли, аксесоари, рамки на картини, можете да си направите и цялата спалня бяла. Не случайно има една мисъл сред дизайнерите на пространства – „ако не знаеш какво да правиш нещо, боядисай го в бяло“! (разбира се, чували сме го и за черно, но сега е пролет и сме по-светло настроени. Ще показваме и черни мебели по-нататък, засега ви предлагаме да разгледате по-тъмна дървесина).
бял скрин с дърво
И макар напоследък да ви показваме повече състарени, протъркани и шкурени бели мебели, не сме забравили и класическия мдф боя бял лак, който изглежда перфектно в комбинация с качествен естествен фурнир.
Кое проявление на бялото харесвате най-много?
Related Posts with Thumbnails
You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

One comment on “Бялото в интериора

  1. Силвия Божкова on said:

    Здравейте, бих искала да попитам за приблизителна цена на кухня тип състарено бяла . Видях ,че изработвате такива. Моето пространство е с размери 120см- 195см на 150см.
    Благодаря предварително!

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

HTML tags are not allowed.

Powered by WordPress | Best Cell Phone Plans | Thanks to Online Checking Account, High Yield Savings Account and CD Interest Rates