Време ли е да смените матрака си?

Време ли е да сменим матрака

 

Матракът, на който спим, оказва огромно влияние върху съня ни и често може да е причина за недостатъчен и некачествен сън, което може да се отрази и на здравето. Ето защо е много важно да следим за признаците и да сменим стария матрак преди да е повлиял зле на съня ни. Как да разберем дали е време да сменим стария матрак? Първото нещо, което трябва да проверите, е дали е минал гаранционния му срок. Освен това, следете и за някои от следните признаци:

 

Признаци на износване на матрака

Ако усещате пружините на стария матрак,

ако усещате неравности и вдлъбнатини,

ако матракът издава звуци,

ако е пропаднал в средата,

ако покритието е скъсано,

ако има видими признаци на износване,

ако е използван постоянно повече от 7-8 години

 

Признаци, че е необходимо да смените модела на матрака

Дори и никой от горните признаци да не е наличен, обърнете внимание на следващите признаци и ако можете да отбележите дори и един от тях, знайте, че имате нужда от нов модел матрак:

 

ако се събуждате със схванати или изтръпнали крайници,

ако страдате от безсъние, раздразнителност, въртите се в леглото,

ако имате болки във врата, горната или долната част на гърба или болки в главата,

ако се събуждате уморени,

ако страдате от липса на сън,

или ако имате алергии,

 

Всеки от изброените признаци означава, че е време да смените матрака си!

 

Дори и да сте закупили матрак с гаранция по-дълга от 10 години, това не означава, че през цялото време ще спите по един и същ начин върху него. Гаранцията гарантира, че сте закупили качествен продукт, но не и че този матрак ще е подходящ за вас и вашия начин на спане през цялото време. Важно е да обърнете внимание и на това, колко дълго един продукт е подходящ за вашите нужди. Дори да е запазил всичките си характеристики в продължение на години, пак може да имате проблеми със спането върху него, защото вие сте се променили. Начинът и позата на спане могат да се променят с възрастта, с промяна на ежедневието или партньора. Всяко едно от тези неща означава, че старият ви матрак може да се окаже неподходящ за вас, дори и да е бил перфектен, когато сте го купили.

Не забравяйте и че тялото свиква дори и с неудобните пози на спане и неподходящите матраци. Ако имате твърд матрак, а по принцип не спите не твърдо, не разчитайте, че след време ще свикнете с него. Това разбира се може да се случи, но матракът няма да поема пълноценно натиска на тялото и ще напряга някои части от него повече от други, които в дългосрочен план може да доведе до болки и изтръпвания, дори и вече да сте свикнали с въпросния матрак.

 

Ако някой от изброените признаци ви е убедил, че трябва да смените матрака си, заповядайте в магазин Веста, за да ви предложим най-подходящия за вас матрак. Освен това можете да разгледате и нашето ръководство как се избира матрак, да видите какви грижи се полагат за матрака, или да погледнете най-интересните модели матраци, които предлагаме:

Матраци Парадайс

Матраци Дормео

Матраци ТЕД

Матраци Магнифлекс

Матраци Хепи Дриймс

Related Posts with Thumbnails
You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

HTML tags are not allowed.

Powered by WordPress | Best Cell Phone Plans | Thanks to Online Checking Account, High Yield Savings Account and CD Interest Rates